Hari Kebudayaan Bahasa Arab (HKBA) SBP Peringkat Kebangsaan 2014

Tempat : SM Sains Hulu Terengganu (SAHUT) , Terengganu
SUPERB telah menghantar 4 orang wakil ke Hari Kebudayaan Bahasa Arab SBP Peringkat Kebangsaan 2014 bertempat di SM Sains Hulu Terengganu (SAHUT) . Kontinjen Bahasa Arab ini terdiri daripada para pelajar tingkatan 5 . Semoga penyertaan ini mampu memperkasa dan mengukuhkan persaingan SUPERB di peringkat SBP dan juga meperkuat penguasaan bahasa arab melalui penyertaan kokurikulum.
Malam Kebudayaan Bahasa Arab yang gilang gemilang di SAHUT. Terdapat pelbagai persembahan menarik , antaranya , Kalam Jama'ie (Choral Speaking ) dan Dikir Arab.

Peserta Tahajji Sahihan (Spell-it-Right) , Lina Syahirah binti Aris dan Fitriyyah Layina Mohd Hanafi bersiap sedia mendengar dan menjawab soalan. Alhamdulillah saudari Fitriyah Layyina berjaya melayakkan diri ke peringkat akhir dan mendapat tempat keempat.Tahniah diucapkan.

Peringkat Akhir Pertandingan Ilqa' Alqissah . SUPERB Berjaya melayakkan diri ke peringkat akhir. Tahniah diucapkan kepada saudara Muhammad Nabiqul Hakim bin Azuar . Alhamdulillah SUPERB memperoleh Tempat Kelima daripada sepuluh peserta akhir.

Saringan pertama Pertandingan Ilqa'Alqissah . Saudara Nabiqul (bejubah putih) berjaya melayakkan diri ke peringkat akhir.
Pertandingan Khat diwakili oleh saudara Muhd Hafzan Khalidi bin Azmal . Khat Thuluth bermotifkan daun telah pun dipersembahkan .

Galeri pameran arab yang penuh dengan kebudayaan arab.

Ulasan